Skip to Content
 
2020. december 01. kedd
Könyvjelzőkhöz ad
Könyvtárközi kölcsönzés
 

A könyvtárközi kölcsönzés célja, hogy a Kertész László Városi Könyvtár állományában nem szereplő dokumentumokat más könyvtárakból beszerezze.

A szolgáltatást igénybe veheti könyvtárunk bármely beiratkozott olvasója, aki vállalja az alábbi könyvtárközi kölcsönzési szabályok betartását:

·        A könyvtárközi kölcsönzéssel kapcsolatos költség (csomagfeladási díj = a visszaküldés költsége) eredeti dokumentum kérése esetén 2009. január 4-től teljes mértékben az olvasót terheli.

·        A kért dokumentum megérkezéséről a kérőt azonnal értesítjük igény szerint postai úton, telefonon vagy e-mailben.

·        A kölcsönzés határidejét a küldő könyvtár határozza meg. Ez általában 2-4 hét, de előfordul, hogy a könyv csak néhány napig áll rendelkezésre.

·        Régi, ritka kiadványoknál előfordulhat, hogy azokat a könyvtárak nem kölcsönzik.

·        Folyóiratot a könyvtárak nem kölcsönöznek, így cikkekről csak fénymásolat vagy digitális másolat kérhető. A fénymásolat költségét (mely a teljesítő könyvtár díjszabásától függ), valamint a postaköltséget mindig az olvasó állja. Digitális másolat esetében nem kell költséggel számolni.

·        A könyvtárközi kérés teljesítését a könyvtárak megtagadhatják.

·        A könyvtárközi kérések leadhatók személyesen, telefonon vagy e-mailben.